Bordrolama genel bir ifadeyle yasal mevzuat ve işletme gereksinimleri çerçevesinde, çalışanların özlük dosyalarının takip edildiği, ücret hesaplamalarının ve bunlara bağlı yasal bildirimlerin yapıldığı bir süreçtir.
Bir Bordrolama uzmanının görevlerini, kısaca aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:
Sosyal Güvenlik Reformu ve sonrasında çalışma mevzuatına gelen önemli değişiklikler, şirketlere ciddi yükümlülükler getirmektedir. Çalışma hayatında yer alan idari yaptırımların yükü ve artan denetimler telafisi güç sonuçlara sebep olabilmektedir. Yapılan düzenlemeler, şirketlere getirdiği ciddi yükümlülüklerin yanı sıra önemli fırsatlar da sunmaktadır. İş ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı’nın dinamik yapısı ve karmaşıklığı işletmelere profesyonel desteği zorunlu kılmaktadır.
Orjin Denetim ve Mali Müşavirlik Hizmetleri olarak, ilgili kamu kurumlarında derin tecrübeye sahip uzman ekibimizle uyum denetimi, danışmanlık ve eğitim hizmetlerimizi aşağıdaki kapsamda sunmaktayız. Bu hizmetimizle yaşanacak bir teftiş ve incelemeye karşı şirkette yer alan riskleri tespit eder ve olası kayıpların önüne geçerek İnsan Kaynakları operasyonlarında güven sağlamaktayız.
Bu kapsamda sunduğumuz temel bazı servisler aşağıdaki gibidir:
Çalışma İzinleri, İkamet İzinleri ve Yabancı Personel Temini konularında, mükelleflerimizin firma yapılarına ve yabancı personel sayılarına bakmaksızın, kalite standartlarından ödün vermeden karşılıklı saygı ve güvene dayalı hizmet vermekteyiz. Mükelleflerimizin memnuniyeti ve olumlu referanslarımız bunu göstermektedir.
Uzmanlarımız çalışma izinleri ile ilgili mevzuatın güncellenmesi ve yeni düzenlemelerin yapılmasına yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen toplantılara katılmakta ve sürecin geliştirilmesine yönelik çalışmalarına devam etmektedir. Bu da ekibimize Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gündemine hakim olma ve mükelleflerimizi potansiyel risk ve fırsatlar konusunda bilgilendirme kabiliyeti sağlamaktadır.
Teknik bilgimizin yanında tecrübemize de dayanan çözüm önerilerimiz ile izin süreçlerini en hızlı biçimde sonuçlandırmaya yönelik çalışmaktayız.
Sosyal güvenlik mevzuatının en teknik konularından biri olan Asgari İşçilik uygulaması, özel uzmanlık gerektiren önemli bir konudur. Bu konuda yapılacak hesaplama hataları nedeniyle, şirketler önemli tutarda prim farklılıklarıyla karşı karşıya kalabilmektedir. Asgari işçilik hesaplamaları konusunda sunduğumuz hizmetlerin yanı sıra, teftiş ve uzlaşma süreçlerinde de mükelleflerimize yol göstermekteyiz.
Kanuni düzenleme nedeniyle asıl işverenler, tüm hususlardan alt işverenleri ile birlikte müşterek ve sorumludur. Prim ödemeleri, işçilik alacakları, teşviklerin kaybedilmesi ve iş kazası sonucu tazminat davaları karşılaşılabilecek risklerden bazılarıdır. Alt işverenlerin takibi, denetlenmesi ve buna ilişkin raporlama yaparak meydana gelebilecek büyük risklerin önlenmesi ve doğru iş ortaklarının seçilmesi konusunda şirketlere önemli destek sağlamaktayız.
Mükelleflerimizin emeklilik süreci ile ilgili destek hizmet işlemleri taleplerine alanında uzman kadromuzla rehberlik yapmaktayız. 4A, 4B ve 4C hizmet detay durumlarına göre güncel mevzuatları esas alarak mükelleflerimiz için yaş, hizmet süresi ve prim ödemesi incelemelerini gerçekleştirmekteyiz. Sosyal Güvenlik Reformu’nda gerçekleştirilen düzenlemeleri yakından takip ederek mükelleflerimizin kafalarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmaktayız.
Ekibimiz, aşağıdaki kapsamda yer alan sorularınıza yönelik etkin çözümler sunmaktadır: